کيک خيس بدون فر نوعي کيک با بافت نرم و مرطوب است که آن را ميتوان با کمترين امکانات و در قابلمه تهيه کرد. با روکش کردن و تزيين اين کيک ميتوانيد کيک تولد و جشنهاي خاص را با هزينه کم در منزل درست کنيد.
کيک خيس، نوعي کيک با بافت نرم و لطيف است که به راحتي در دهان آب ميشود و مواد اصلي مورد استفاده در تهيه آن عبارتند از: آرد چند منظوره، تخم مرغ، شکر، روغن و شير. آرد چند منظوره يکي از انواع رايج آرد است که براي تهيه کيک، کلوچه و نان استفاده ميشود و حدود 8 تا 11 در صد گلوتن دارد. اين آرد داراي خواص آرد گندم و آرد کيک است و به آن آرد ساده هم گفته ميشود. يکي از معروفترين کيکهاي خيس، کيک خيس شکلاتي است که در خمير و روکش آن از مقادير قابل توجهي پودر کاکائوي تلخ استفاده ميشود. در اين مقاله قصد داريم طرز تهيه نوعي کيک خيس بدون فر را با هم مرور کنيم.
جهت سفارش انواع کيک تولد کليک کنيد.
مواد لازم | |
آرد چند منظوره | 2 فنجان (256 گرم) |
شکر | 2 فنجان (450 گرم) |
پودر کاکائوي تلخ | 3/4 فنجان (75 گرم) |
بکينگ پودر | 2 قاشق چايخوري (8 گرم) |
جوش شيرين | 1.5 قاشق چايخوري (7 گرم) |
نمک | 1 قاشق چايخوري (5 گرم) |
شير | 1 فنجان (250 گرم) |
روغن | 1/2 فنجان (118 ميلي ليتر) |
تخم مرغ بزرگ | 2 عدد |
عصاره وانيل | 2 قاشق چايخوري (10 ميلي ليتر) |
آب خيلي داغ | 1 فنجان (236 ميلي ليتر)
|
طرز تهيه کيک خيس بدون فر
ابتدا مواد خشک را در ظرفي ريخته و با ليسک مخلوط کنيد تا کاملا يکنواخت شوند.
شير، روغن، تخممرغها و عصاره وانيل را به مواد خشک اضافه کنيد. سپس با استفاده از يک قاشق چوبي يا همزن دستي آنها را مخلوط کنيد. در اين مرحله مايه سفتي حاصل ميشود.
آب خيلي داغ را کم کم به مايه اضافه کنيد و با استفاده از همزن برقي به همزدن مواد ادامه دهيد تا مايهي روان و يکنواختي به دست آيد.
سپس با استفاده از قاشق مواد چسبيده به کنارههاي ظرف را تميز کنيد. اين مقدار مواد براي دو قالب گرد به قطر 20 سانتيمتر مناسب است. کف و ديوارههاي قالبها را با کره چرب کنيد، حدود يک قاشق غذاخوري آرد در هر قالب ريخته و بگردانيد تا درون قالبها کاملا با آرد پوشانده شود سپس آرد اضافي را از قالب خارج کنيد.
مواد را به مقدار مساوي در قالبها بريزيد.
در دو قابلمه به اندازه يک بند انگشت آب بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا آب درون قابلمهها به جوش آيد.
زير قابلمهها شعله پخش کن قرار دهيد و قالبها را درون قابلمهها بگذاريد.
روي درب قابلمهها دمي قرار دهيد و شعله را ملايم کنيد. درب قابلمهها را به هيچ وجه در حين پخت برنداريد.
پس از 30 دقيقه درب قابلمهها را برداشته و با يک خلال دندان پخته شدن کيکها را تست کنيد. اگر از مواد کيک چيزي به خلال دندان نچسبيد کيکها آماده اند، آنها را با قالب در سيني قرار دهيد تا خنک شوند.
پس از حدود 10 دقيقه که کيکها خنک شدند با يک چاقو کنارههاي کيک را از قالب جدا کنيد.
کيکها را روي توري برگردانيد و 20 الي 30 دقيقه ديگر صبر کنيد تا کيکها کاملا خنک شوند
طرز تهيه روکش کيک خيس بدون فر
مواد لازم | |
کره | 1.5 فنجان (340 گرم) |
پودر کاکائوي تلخ | 1 فنجان (100 گرم) |
پودر شکر | 5 فنجان (625 گرم) |
شير | 1/2 فنجان (125 ميلي ليتر) |
عصاره وانيل | 2 قاشق چايخوري (10 ميلي ليتر) |
دستور تهيه:
براي درست کردن روکش کيک خيس، کره را از يخچال خارج کنيد تا به دماي محيط برسد.
کره را در يک کاسه بزرگ بريزيد، پودر کاکائو را به آن اضافه کنيد و با استفاده از همزن برقي مواد را مخلوط کنيد.
سپس عصاره وانيل و پودر شکر را اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهيد تا کاملا مخلوط شوند.
در انتها 1/3 فنجان شير را کم کم به مواد اضافه کنيد و هم بزنيد تا يکنواخت شوند.
اگر دوست داريد روکش کيک روانتر باشد ميتوانيد کمي شير ديگر را به تدريج اضافه کنيد تا روکش به غلظت مورد نظر شما برسد.
آماده کردن کيک خيس بدون فر
روي ظرف مورد نظر يک کاغذ پارچمنت پهن کنيد.
يک قاشق غذاخوري از کرم روکش را وسط کاغذ پارچمنت بريزيد و سپس يک لايه کيک روي آن قرار دهيد.
روي کيک و اطراف آن را با کرم روکش بپوشانيد و سپس لايه دوم کيک را روي آن قرار دهيد.
روي لايه دوم و اطراف آن را نيز با کرم روکش بپوشانيد.
کاغذ پارچمنت را از زير کيک بکشيد و کيک را 2 الي 3 ساعت در يخچال قرار دهيد تا سرد شود.
نکته: قرار دادن کاغذ پارچمنت زير کيک از کثيف شدن ظرف پايه در حين روکش کردن کيک جلوگيري ميکند.
منبع:
درباره این سایت